Om mig

Mitt intresse för kropp och själ och hur dessa delar hör samman är något jag varit intresserad av länge. När jag var lite yngre så höll jag på med 10-kamp och det har bidragit till att jag ser på hälsan utifrån både ett fysiskt och ett mentalt perspektiv då detta är en sport där båda bitarna är viktiga. Jag utövar också olika kampsporter som baguazhang och aikido, där den mentala biten också är viktig.

Jag började läsa kinesiologi 2004 och blev klar med yrkesprogrammet 2005. Under tiden och därefter har jag fortsatt med studier inom västerländsk medicin och utbildning till kinesisk akupunktör och efter det ytterligare kurser inom kinesisk medicin. De behandlingar jag ger innehåller ofta delar av alla utbildningar jag gått. Vilka verktyg jag använder beror på vilket problem du kommer till mig med.

När det gäller kinesiologin så använder jag främst Neuroenergetisk Psykologi (NEP) som via tryck över vissa nervplexa på kroppen balanserar autonoma nervsystemet vilket stimulerar läkning, delar från Applied Physilogy (främst 7-Chi Keys) men även andra tekniker som CranioSakral Terapi . Läs mer om dessa under "behandlingar"

Välkommen att boka tid för behandling hos mig.

Vänliga hälsningar
Peter Johansson